/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Pregătiri pentru vizita lui Erdogan. Muncitorii au lucrat cu spor la placarea scărilor, la spălatul geamurilor și la instalarea gazonului

missing
16 octombrie 2018, ora 18:37

Nici astăzi scările din fața clădirii nu erau gata, asta chiar dacă Președinția urma să fie inaugurată încă la sfârșitul lunii august, conform promisiunilor lui Igor Dodon.

– Lucrările sunt pe terminate.
– Mâine va fi gata?
– Da, cred că așa.
– Ați lucrat de dimineață? De la ce oră?
– De pe la 7

Pe teritoriul Președinției, muncitorii spălau geamurile, în timp ce alții instalau gazonul. Oamenii s-au ferit să vorbească la cameră despre lucrările efectuate.

Lucrați toată ziua de azi? Dar la ce lucrați? Instalați gazonul?

Intrarea pe teritoriu a fost interzisă, poarta fiind păzită de un ofițer SPPS, care a invocat motive de securitate națională.

– Dar la moment nu vă putem permite trecerea.
– Ne puteți spune de ce?
– Misiune de securitate aici se desfășoară. Apelați la serviciul de presă al Președinției.

Am aflat mai apoi că în clădirea Președinției se afla chiar Igor Dodon care ar fi participat la repetițiile pentru ceremonia de inauguarare la care este așteptat și omologul său turc.

El a coborât scările, însoțit de prima doamnă. În același timp, și o delegație din partea Ambasadei Turciei a vizitat clădirea, reustaurată din banii turcilor – aproape 7 milioane de euro. Președintele a schimbat câteva vorbe cu aceștia, apoi a plecat de la fața locului.

Vizita pe care Recept Erdogan o va întreprinde pe 17 și 18 octombrie în Republica Moldova va da peste cap traficul pe mai multe străzi. Astfel, autoritățile au menționat că pe 27 de străzi se va circula cu restricții. Un internaut a făcut harta drumurilor ce vor fi parțial închise din cauza vizitei, în momentul trecerii coloanelor oficiale.

Presa de la Chișinău a mai scris astăzi că președintele turc și-a trimis mașina din timp în Republica Moldova, la bordul unui avion militar.

Contactați de TV8, responsabilii de la SPPS au declarat că Recept Erdogan nu va folosi o mașină pusă la dispoziție de moldoveni, din motive de securitate, procedând așa și la alte vizite pe care le întreprinde în străinătate. În cele două zile, Erdogan va avea întrevederi cu premierul Pavel Filip și cu președintele Igor Dodon. Vizita acestuia are loc în contextul expulzării celor 7 cetățeni turci, apropiații cărora au spus că operațiunea ar fi la comanda președintelui turc.

Reporter: Felicia Crețu
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram