/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

UPDATE. Un avion de luptă s-a prăbușit în Ucraina. Ambii piloți au murit

16 octombrie 2018, ora 18:41

UPDATE. 18:39 La bordul Su-27 au fost un pilot ucrainean și un soldat al forțelor aeriene ale Gărzii Naționale a SUA, a declarat Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina. Ambii piloți au murit.

„Astăzi, în jurul orei 17.00, în satul Ulanov între localitățile Berdichev și Khmilnyk, avionul Su-27 a căzut în timpul unui antrenament al zborului de luptă. Se desfășoară acțiuni de desfășurându-se activități de căutare și salvare”, se spune în comunicatul ministerului.

S-a prăbușit un avion de luptă cu două locuri Su-27UB. Soarta piloților nu este cunoscută în prezent. Potrivit știrilor din presă, accidentul a avut loc în timpul unui exercițiu internațional “Clear Sky – 2018”.

Su-27 (conform clasificării NATO – Flanker-B) este un luptător supersonic, de înaltă fază, de primă generație. Proiectat în a doua jumătate a anilor 1970 – începutul anilor 1980, în biroul de proiectare experimentală Sukhoi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram