(foto) Cum arată mașina lui Erdogan care va defila pe străzile din centrul Chișinăului

s

Președintele Turciei, Recep Erdogan, care urmează să vină cu o vizită oficială la Chișinău în perioada 17-18 octombrie, și-a trimis mașina proprie prin intermediul unui avion militar. E vorba despre un Airbus Military A 400, care a adus automobilul președintelui pe aeroportul de la Chișinău, despre asta informează runway 08.

Cât priveşte automobilul pe care preşedintele turc în foloseşte pentru deplasări, uneori îl conduce şi singur, se cunoaşte că acesta este un Mercedes-Maybach S600 Guard, model pre-facelift. De regulă, în deplasările oficiale, în funcţie de buget şi necesităţi, sunt folosite două astfel de limuzine, scrie autoblog.md. 

Nivelul maxim de protecţie îl face practic una dintre cele mai sigure maşini din lume, iar caroseria şi geamurile pot rezista cu uşurinţă gloanţelor armelor de asalt. Pentru a atinge un astfel de nivel ridicat, caroseria lui Mercedes-Maybach a fost dotată cu aramidă (o fibră sintetică extrem de rezistentă) în combinaţie cu polietilenă specială, iar geamurile sunt acoperite cu un strat de policarbonat, toate pentru a rezista schijelor. În cazul unei explozii în imediata apropiere a maşinii sau dedesubt, oamenii prezenţi în habitaclu vor fi protejaţi eficient.1 2

La capitol tehnic se poate remarca un motor V12 de 6.0 litri, care produce 530 de CP şi 830 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 7.9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 190 de km/h. Greutatea totală a maşinii, cu şofer la bord şi cu rezervorul umplut în proporţie de 90%, este de 4.350 de kg.

Când a fost prezentată, în anul 2016, maşina avea un preţ de start în Germania de 470.000 de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente