09:53:03 29.03.2024
Stiri

Președintele Dodon SUSȚINE „protestul de amploare” anunțat de socialiști pentru 18 octombrie la Chișinău: „Preşedintele ţării şi Partidul Socialiştilor nu vor avea o altă soluţie”

Politică 16.10.2018 16:19 Vizualizări2407 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon SUSȚINE „protestul de amploare” anunțat de socialiști pentru 18 octombrie la Chișinău: „Preşedintele ţării şi Partidul Socialiştilor nu vor avea o altă soluţie”


Președintele R. Moldova, din nou alături de un partid politic.

Igor Dodon și-a anunțat „întreaga susținere” pentru „colegii din Partidul Socialiştilor”, care au declarat că vor organiza, pe 18 octombrie curent, „un protest de amploare” în Chișinău.

„Mai mulți cetățeni din toate raioanele R. Moldova se vor expune vizavi de cei nouă ani de guvernare proeuropeană. Totodată, va fi făcut public programul politic al socialiștilor”, a ținut să precizeze Dodon.

Șeful statului mai declară că este de acord cu socialiștii care contestă introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituția R. Moldova.

„Constituţia Republicii Moldova exprimă interesele tuturor cetăţenilor ţării şi nu doar ale unei părţi. Cu atât mai mult nu poate fi admisă introducerea în Legea Supremă a unor ideologii sau obiective de program ale unui sau altui partid”, zice Dodon.

Igor Dodon se mai arată îngrijorat și de continuarea „atacurilor” coaliţiei de la guvernare împotriva Preşedinţiei.

„Cu toată responsabilitatea ţin să declar că, în caz de escaladare a conflictului instituţional între Preşedinţie - pe de o parte, Parlament şi Guvern - pe de altă parte, mai ales în preajma alegerilor parlamentare, preşedintele ţării şi Partidul Socialiştilor nu vor avea o altă soluţie decât să-i cheme pe susținătorii săi în apărarea instituției Preşedinţiei drept singura instituție de stat, absolut legală la momentul actual, din aspectul votului acordat din partea cetățenilor”, amenință Igor Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md