Compania Opel, implicată într-un nou scandal de poluare. Peste 100.000 de mașini, rechemate în service

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania Opel este implicată într-un nou scandal de poluare după ce peste 100.000 de mașini au fost dotate cu soft-uri care modifică nivelul emisiilor poluante.

Ministerul german al Transporturilor a anunţat, ieri, că aproximativ 100.000 de vehicule marca Opel urmează să fie rechemate la service, la scurt timp după descoperirea unui nou dispozitiv de manipulare a emisiilor poluante ale automobilelor echipate cu motoare diesel.

„După ce, la începutul anului 2018, a fost descoperit al cincilea dispozitiv de manipulare, pe care Autoritatea germană de reglementare a sectorului auto (KBA) l-a declarat ca fiind ilegal, există în prezent o audiere oficială al cărei obiectiv va fi impunerea unei retrageri obligatorii pentru modelele Cascada, Insignia şi Zafira”, se arată într-un comunicat al Ministerul german al Transporturilor.

„O rechemare oficială a aproximativ 100.000 de vehicule va fi demarată în scurt timp”, se arată în comunicatul de presă remis de Ministerul Transporturilor din Germania.

Scandalul motoarelor diesel trucate a izbucnit în luna septembrie 2015, după ce Agenţia americană pentru mediu (EPA) a acuzat grupul german Volkswagen că a echipat 11 milioane de autovehicule diesel, dintre care aproximativ 600.000 în SUA, cu un software capabil să falsifice rezultatele testelor antipoluare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...