Un lot de plante și material semincer, urma să ajungă ilegal în Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră documentează un tânăr ucrainean care procurase din Republica Moldova plante și material semincer și intenționa în mod fraudulos să le transporte în Ucraina. Activitatea ilegală a cetățeanului a fost deconspirată ieri, 15 octombrie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni.

În jurul orei 17:50, acționând în baza unei informații operative, patrula Poliției de Frontieră a oprit la doar 10 metri de punctul de trecere Grimăncăuți, pe sensul de ieșire din țară, un Mercedes-Benz 111CDI cu numere de înmatriculare ucrainene. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un cetățean ucrainean de 31 de ani. Deoarece exista informații precum că se încearcă trecerea bunurile de contrabandă, polițiștii de frontieră au dispus verificarea minuțioasă a mașinii.

În rezultat, compartimentul marfar era ticsit cu trei genți voluminoase și șapte saci, la examinarea cărora s-au depistat plante și material semincer din măcieș. La solicitarea de a prezenta actele de origine și proveniență a mărfurilor, șoferul a motivat absența acestora prin faptul că nu achiziționase bunurile la un punct de comercializare autorizat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD. Mijlocul de transport și marfa depistată au fost reținute la sediul SPF Briceni, până la examinarea tuturor circumstanțelor pe caz, cu referire la probarea existenței sau inexistenței unor bănuieli rezonabile privind săvârșirea vreunei infracțiuni sau contravenții și luarea deciziei legale ce se impune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...