/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ PPDA: „Dosarul lui Petic este unul fabricat. A fost avertizat acum două luni că va fi urmărit penal”

missing
16 octombrie 2018, ora 13:35

„PPDA cere guvernării să înceteze imediat persecuțiile și fabricarea dosarelor pe bandă rulantă a activiștilor și oponenților politici. Totodată, chemăm cetățenii la solidarizare și rezistență”, a spus Chiril Moțpan, secretarul general al PPDA, în cadrul unei conferințe de presă.

„Sunt intimidați oamenii din regiune pentru că se tem ca în circumscripțiile create tot de ei vor apărea oameni carismatici și fac tot posibiul pentru a sugruma oponenții din teritoriu”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA.

Alexandru Slusari spune că Gheorghe Petic acumula documente despre „trecutul glorios” al ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, și că acesta ar fi unul dintre motivele reținerii lui.

Slusari a făcut referire și la alte cazuri în care activiștii sau membrii PPDA au fost reținuți, cum ar fi Sergiu Cebotari sau Ruslan Verbițchi.

În prezent, Gheorghe Petic se află într-un izolator din Bălți. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. Colegii de partid ai lui Petic susțin că avocatul său va contesta decizia de acordare a mandatului de arest preventiv la Curtea de Apel și că speră să obțină cel puțin un mandat de arest la domiciliu.

Amintim că, Gheorghe Petic a fost reținut acum câteva zile de Poliția din Ungheni. Acesta este acuzat că ar fi implicat în violul unei tinere de 31 de ani, din Ungheni.

La rândul său, Gheorghe Petic se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram