(VIDEO) Record: Corduroy – cea mai în vârstă pisică din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Corduroy, o pisică în vârstă de 26 de ani şi 13 zile, din localitatea Sisters, statul american Oregon, a primit, joi, titlul de cea mai bătrână felină de acest tip în viaţă, din lume, din partea reprezentanţilor Guinness World Records.

Corduroy, o pisică cu o mare pasiune pentru brânza cheddar şi vânatul şoarecilor, locuieşte într-un sat din Sisters, Oregon, la circa 160 de kilometri la sud-est de Portland, şi petrece foarte mult timp în afara casei, spun reprezentanţii Guinness World Records, citaţi de Reuters.

Încă din copilărie, Corduroy a locuit cu proprietara sa, Ashley Reed Okura, care avea şapte ani când pisica a intrat în viaţa ei.

„Secretul (longevităţii, n.r.) a fost să i se permită să fie pisică – să vâneze şi să aibă parte de multă dragoste”, a spus Reed Okura, într-un comunicat.

Recordul anterior a fost deţinut de o pisică din San Diego, Tiffany Two, care avea 26 de ani şi 204 zile când a murit, pe 3 iunie.

Kristen Ott, purtător de cuvânt pentru Guinness World Records, recunoaşte că este posibil să existe în lume o altă pisică mult mai bătrână decât Corduroy. Pentru a obţine acest titlu, proprietarul animalului trebuie să aibă probe video înregistrate de-a lungul decadelor, precum şi declaraţii ale martorilor.

În prezent, pisicile trăiesc, în medie, între 15 şi 20 de ani. Această durată de viaţă a înregistrat în ultimii ani o creştere constantă, graţie progreselor făcute de medicina veterinară şi ameliorării alimentaţiei.

Recordul de longevitate pentru o pisică este deţinut de un motan din statul american Texas, denumit Creme Puff, care a trăit până la vârsta de 38 de ani, înainte de a muri, pe 6 august 2005.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...