/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Avocatul lui Vlad Filat: Fostul premier nu a fost judecat în dosarul privind furtul miliardului

16 octombrie 2018, ora 07:48

Apărătorul spune că din cele 250 de milioane care figurau în dosar, au rămas doar 40 de milioane. „Pe parcursul procesului foarte multe cifre au căzut. În plus, toate solicitările de a efectua expertize financiare în dosarul lui, i-au fost refuzate lui Vlad Filat”, a notat avocatul.

Apărarea lui Vlad Filat a expediat două cereri la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. „Vom încerca să demonstrăm că acesta este un dosar politc. Vlad Filat a fost privat de mandatul de deputat înainte de hotărârea finală a instanței de judecată. Dacă CEDO va recunoaște acest dosar drept politic, va fi afectată reputația Republicii Moldova”, susține Victor Munteanu.

În plus, avocatul spune că o serie de documente au fost prezentate în instanță în limbi străine și nu au fost traduse. Un alt aspect este că din cei 30 de martori ai apărării au fost audiați doar patru. Audierea celorlalți fie a fost respinsă de instanța de judecată, fie nu au putut fi aduși pentru că apărarea nu are instrumentele necesare pentru a-i obliga să se prezinte. „Vlad Filat intenționează să ceară despăgubire morală”, a adăugat avocatul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram