03:05:58 20.04.2024
Stiri

Transnistrenii, acuzați de SPIONAJ în dreapta Nistrului

Politică 14.08.2015 17:19 Vizualizări1194 Autor: Ziarul National


Transnistrenii, acuzați de SPIONAJ în dreapta Nistrului

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) anunță despre încălcarea, de către partea transnistreană, a angajamentelor asumate în cadrul Comisiei Unificate de Control.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de delegația R. Moldova în CUC, pe 11 august 2015, reprezentanţii așa-zisului departamentul militar al regiunii transnistrene au desfăşurat un „punct de monitorizare, cercetare şi comunicare de transmisiuni” în apropierea s. Roghi din raionul Dubăsari şi au exersat activităţi de cercetare cu utilizarea mijloacelor speciale.

„Acţiunile militarilor transnistreni s-au desfăşurat sub conducerea nemijlocită a așa-zisului viceministru al apărării al rmn, Igori Dovgulici, cu implicarea a opt unităţi de tehnică militară şi un efectiv de peste 30 de persoane, unii fiind înarmaţi cu arme automate”, se precizează în comunicat.

În timpul documentării evenimentelor de către pacificatorii R. Moldova, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie din s. Ustia, Dubăsari, dar şi populaţia locală, militarii transnistreni au stopat activităţile şi au părăsit locul.

Delegaţia R. Moldova în CUC și-a exprimat îngrijorarea față de aceste exerciții şi a solicitat ca reprezentanţii de la Tiraspol să ofere informaţii detaliate despre cele întâmplate.

De asemenea, reprezentantul politic în procesul de negocieri în reglementarea transnistreană din partea Chişinăului a solicitat omologului din Tiraspol explicaţii pe marginea incidentului, precum şi respectarea pe viitor a angajamentelor asumate în cadrul Comisiei Unificate de Control.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md