„Sunt încântat că am fost selectat pentru această poziţie. Aştept cu nerăbdare să contribui la consolidarea şi dezvoltarea parteneriatului dintre EUBAM şi partenerii Misiunii din Moldova şi Ucraina, atât cei din cadrul serviciilor guvernamentale, cât şi reprezentanţii aleşi, comunitatea de afaceri şi societatea civilă. De asemenea, doresc să contribui în mod pozitiv, în conformitate cu mandatul EUBAM, la găsirea unor soluţii, care ar consolida cooperarea regională, inclusiv, prosperitatea economică a Transnistriei”, a declarat noul şef al Misiunii EUBAM.

 Andrew Tesoriere are o experienţă bogată, ocupând anterior funcţii înalte la ONU, OSCE, NATO şi Guvernul Britanic, contribuind la activitatea EUBAM, în special, în domeniul managementului integrat al frontierei, facilitării comerţului, bunei guvernări şi medierii.

Noul şef al Misiunii EUBAM este un fost diplomat britanic de rang înalt şi specialist în securitate, guvernare, probleme islamice şi transfrontaliere. El a fost Ambasador al Marii Britanii în Albania, Algeria şi Letonia, şi Însărcinat cu afaceri în Afganistan şi Siria.

A servit în Forţele Armate britanice în calitate de Preşedinte Executiv al Academiei OSCE de Studii Postuniversitare şi a studiat diverse limbi, inclusiv, franceză, rusă, arabă, spaniolă, farsi, pashto, letonă şi albaneză.

Obiectivul principal al EUBAM este de a aduce o contribuţie durabilă  la dezvoltarea procedurilor de gestionare a frontierelor, prevenind astfel fraudele şi criminalitatea transfrontalieră.

EUBAM cooperează cu serviciile vamale şi poliţia de frontieră/serviciul de grăniceri ale Republicii Moldova şi Ucrainei din 2005, pentru a asista ambele ţări în adaptarea procedurilor de control la frontieră, care corespund standardelor UE şi internaţionale. Misiunea este finanţată în contextul instrumentului european de vecinătate al UE.