Misiunea UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina are un nou șef. Cine este acesta?

EUBAM, Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina, are un nou șef – ambasadorul Harcourt Andrew Pretorius Tesoriere, care a fost șef adjunct al Misiunii începând cu luna decembrie 2014. El vine cu o experiență bogată, ocupând anterior funcţii înalte la ONU, OSCE, NATO și Guvernul Britanic.

“Aştept cu nerăbdare să contribui la consolidarea şi dezvoltarea parteneriatului dintre EUBAM şi partenerii Misiunii din Moldova și Ucraina, atât cei din cadrul serviciilor guvernamentale, cât şi reprezentanții aleși, comunitatea de afaceri și societatea civilă. De asemenea, doresc să contribui în mod pozitiv, în conformitate cu mandatul EUBAM, la găsirea unor soluţii, care ar consolida cooperarea regională, inclusiv, prosperitatea economică a Transnistriei”, a declarat demnitarul după numirea sa în funcție.

Potrivit lui, securitatea trebuie să fie susținută de creșterea prosperității economice în regiune, inclusiv în Transnistria, iar punerea în aplicare a Acordurilor de Asociere și a Zonelor de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Republica Moldova și Ucraina va facilita și mai mult comerțul regional și va consolida stabilitatea economică a acestor țări.

Andrew Tesoriere este un fost diplomat britanic de rang înalt și specialist în securitate, guvernare, probleme islamice şi transfrontaliere. El a servit ca Ambasador al Marii Britanii în Albania, Algeria și Letonia, și Însărcinat cu afaceri în Afganistan și Siria. Totodată, el a servit în Forțele Armate britanice în calitate de Președinte Executiv al Academiei OSCE de Studii Postuniversitare și a studiat diverse limbi, inclusiv franceză, rusă, arabă, spaniolă, farsi, pashto, letonă și albaneză.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.