Liderul PPDA de la Ungheni, Gheorghe Petic, reținut pentru viol, a fost plasat pentru 20 de zile în izolatorul de la Bălți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr de la Ungheni, Gheorghe Petic, reținut vineri, 12 octombrie, fiind învinuit de viol, a fost plasat în arest pentru 20 de zile în izolatorul din Bălți. Judecătoria din Ungheni a admis parțial cererea procurorilor care au solicitat mandat de arest pentru 30 de zile.

Instanța de judecată a decis, după aproape patru ore, plasarea lui Gheorghe Petic în arest preventiv pentru 20 de zile, la izolatorul din Bălți. În semn de protest, Petic a declarat greva foamei.

„La moment, nu am văzut probe care să explice reținerea și aplicarea măsurii preventive”, a declarat avocatul lui Gheorghe Petic.

În dimineața zilei de 15 octombrie, zeci de susținători ai Platformei DA s-au adunat la Judecătoria din Ungheni pentru a fi alături de colegul lor. În sala de ședință au fost acceptați doar zece dintre aceștia. După câteva minute, ei au fost rugați să părăsească sala, ca să revină doar atunci când va fi pronunțată decizia.

Precizăm că, după distribuirea informației privind reținerea lui Gheorghe Petic, poliția a publicat înregistrarea apelului 112, în care o femeie cere ajutorul oamenilor legii pentru că ar fi fost agresată fizic și mai apoi violată de un bărbat de 41 de ani. Este vorba despre liderul PPDA din Ungheni, Gheorghe Petic care a postat pe Facebook o transmisiune live cu momentul reținerii.

În înregistrarea audio, femeia spune că a fost vizitată acasă de un bărbat pe care îl cunoștea. Acesta ar fi lovit în regiunea capului, după care ar fi violat-o. Femeia mai spune că bărbatul ar fi cerut niște informații despre o altă persoană.

Gheorghe Petic se declară nevinovat. El susține că este vorba de un dosar politic.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...