Fetița, care a dispărut din curtea blocului, a fost RĂPITĂ. Infractorii au cerut de la mama ei 3 500 euro

Fetița de nouă ani din Chișinău, care dispăruse în după-amiaza zilei de 10 octombrie din curtea blocului, a fost răpită de unul dintre frații săi de 16 ani. Acesta, împreună cu un alt complice de 16 ani, au cerut de la mama minorei 3 500 de euro. Potrivit oamenilor legii, minora nu și-a dat seama că este victima unui șantaj.

Șeful Poliției Chișinău, Corneliu Groza, a menționat astăzi la o conferință de presă că la 10 octombrie unul dintre frașii fetei dispărute a anunţat că minora a ieşit din domiciliu în curte pentru a se juca și nu s-a mai întors acasă.

La fața locului, oamenii legii au stabilit că nu este o simplă dispariție, ci că minora a fost răpită, iar rudele sunt șantajate pentru a primi remunerare din partea infractorilor.

„Mama a primit două mesaje: „Dacă vreți să vă vedeți fiica înapoi aveti o oră la dispoziție să aduceți 3 500 de euro la strada Mircea cel Bătrân 5/3, într-o pungă neagră între etajul 16, 15, pe scările de siguranță. Şi vă avertizez că dacă văd poliția, dumneavoastră nu o să vă mai vedeți fiica”, a menționat Corneliu Groza.

Potrivit lui, în jurul orei 14:00, în adiacent, a apărut unul dintre infractori, care timp de 40 de minute a monitorizat zona, după care a luat banii. Acesta a fost reținut de către angajații poliției.

La audieri s-a stabilit că în răpire mai este implicat  un infractor cu care se afla cu minora. Ulterior, în sectorul Centru în adiacentul Spitalului nr. 1 a fost reținut al doilea infractor , iar fetița a fost salvată.

Procurorul sectorului Ciocana, Ion Munteanu, a spus că planul a fost pus la cale de unul din frații fetiței, care a mai avut anterior probleme cu legea.

„Fetița nu a realizat că este victima unui șantaj. Fratele a acționat ingenios, a convins-o să se deplaseze cu el și a creat o impresie că nu este în pericol și că mama cunoaște că se află cu dânsul”, a menționat el.

Fetița de 9 ani face parte dintr-o familie monoparentală. Părinții ei sunt în proces de divorț. Fratele implicat în răpire nu locuia acasă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.