/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ziua Internațională a spălatului pe mâini! Ce recomandă medicii

missing
15 octombrie 2018, ora 10:38

Sloganul „Mâinile curate – o rețetă pentru sănătate !” ne îndeamnă pe toți să facem spălarea pe mâini parte componentă a fiecărei mese. Tradițional, spălarea mâinilor cu săpun constituie o componentă importantă a igienei produselor alimentare care mențin alimentele în siguranță și previn toxiinfecții și intoxicații alimentare, boli diareice acute etc.

Sa analizat că până la 70% dintre cazurile de diaree pot fi provocate cu igiena alimentară incorectă. Bolile asociate cu alimentația umană constituie una din cauzele majore ale decesului în medii cu venituri scăzute, în special, în rândul copiilor sub 5 ani.

Rețineți! Mâinile sunt principalii purtători ai germenilor care cauzează boli. Pentru spălarea corectă și eficientă a mâinilor trebuie să fie practicată în mod corect prin efectuarea următorilor pași:

– Udați-vă mâinile cu apă.
– Dați cu săpun spatele mâinilor, încheieturilor, aplicați spălatul spațiului dintre degete şi de sub unghii.
– Se curăță timp de cel puțin 20 de secunde.
– Clătiți mâinile cu apă.
– Uscați-vă mâinile cu un prosop de hârtie, care ulterior îl aruncați.

Important! Specialiștii în sănătate publică recomandă spălatul pe mâini după utilizarea toaletei, înainte de mâncare, înainte să începem să gătim, când intrăm în casă, după schimbarea scutecelor la un copil, după utilizarea transportului în comun, după ce ne-am jucat cu animalele de companie; după vizitarea unui bolnav, înainte de scoaterea sau introducerea lentilelor de contact, după manipularea gunoiului, după ce suflați nasul, tușiți sau strănutați, după utilizarea tastaturii, a altor dispozitive și accesorii electronice și ori de câte ori sunt mâinile murdare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram