Atenție, în Chișinău circulă taximetriști falși. Cum îi puteți identifica

07155136.356231.9958

Agenția pentru protecția consumatorului și supravegherea pieței atenționează călătorii că atunci când comandați o mașină de taxi de pe aplicațiile mobile, poate veni o mașină neconformă. Acest lucru este considerat drept un serviciu ilegal. 

În acest sens, Agenția vine cu o serie de recomandări de depistare a acestor mașini care activează contrar legii prevăzute. Prin urmare, ce înseamnă un serviciu legal de taxi? Iată cele mai importante semne distinctive:

#Mașina trebuie să aibă numere galbene;

#Pe portiera mașinei trebuie să fie indicate tarifele pentru deplasare, staționare și taxa de pornire;

#Pe mașină, este fixată, lampa de taxi;

#În mașină este instalat, în mod obligatoriu, TAXIMETRUL;

#În interiorul mașinii trebuie să fie la vedere ecusonul cu numele şi fotografia conducătorului auto, precum și denumirea agentului transportator;

#Șoferul, la solicitarea consumatorului, poate prezenta: buletinul de verificare metrologică a taximetrului, certificatul de competență profesională a șoferului, foaia de parcurs, notificării din Registrul operatorilor de transport rutier;

#Un șofer, ce activează legal, înainte de a ieși la servici din parcul de mașini, este verificat de un medic, inclusiv și mașina este verificată de mecanic.

Atunci când urcați într-o mașină neconformă, sunteți supuși mai multor riscuri:

#Șoferul poate fi fără experiență și fără instruirile necesare pentru desfășurarea activității de transportare a pasagerilor!

#În cazul unui accident, se va demonstra cu greu vinovăția!

#Călătoriile de acest gen nu sunt impozitate!

Conform noilor modificări legislative, dacă un șofer de taxi nu vă eliberează bonul de casă, aveți dreptul să nu achitați călătoria.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente