‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova se va îndrepta spre industrializare

Republica Moldova se va îndrepta spre industrializare

‹ adv ›
‹ adv ›

Proiectul Strategiei Naționale de Industrializare a Moldovei pentru perioada 2019-2030 a fost prezentat și examinat miercuri în cadrul unei ședințe la Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul ministerului, documentul care urmează a fi aprobat de Guvern este orientat spre „creșterea competitivității și productivității întreprinderilor din sectorul industrial, consolidarea și dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), atragerea investițiilor şi promovarea exporturilor”.

Prezent la ședință, secretarul de stat al ministerului, Vitalie Iurcu, a menționat că documentul de politici prevede acțiuni care vor acoperi toate domeniile economiei țării și măsuri sigure pentru atragerea investițiilor în acest domeniu. Prioritară va fi susținerea produselor destinate exportului, calității mărfurilor conform standardelor europene și implementarea tehnologiilor inovaționale.

Potrivit ministrului Chiril Gaburici, „Strategia Națională de Industrializare va include măsuri ce vor acoperi toate sectoarele economiei țării, inclusiv domeniul energeticii, TIC, dezvoltării regionale, educației, mediului, și transportului. Astfel, vor fi create noi locuri de muncă cu personal calificat, fabricarea produselor cu valoare adăugată, vor crește alocațiile la Bugetul Public Național, dar și profitul întreprinderilor, rentabilitatea IMM-lor și dezvoltarea mediului de afaceri”.

Experții care au elaborate documentul au menționat că Strategia de până la anul 2015 acoperă doar câteva sectoare ale industriei și demonstrează actualmente o contribuție insuficientă a realizărilor sectoriale pentru o dezvoltare industrială în întregime și a sectoarelor economiei naționale. Astfel, la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii, cu suportul GIZ Moldova, a fost elaborat un document de politici unic, care să acopere toate domeniile economiei privind industrializarea țării.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii