17:19:28 29.03.2024
Stiri

REȚETĂ // Cum se prepară mâncarea de gutui pe care o găteau bunicile noastre

Știri 14.10.2018 12:44 Vizualizări2639 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Cum se prepară mâncarea de gutui pe care o găteau bunicile noastre Sursa: avantaje.ro


Toamna se numără gutuile! Aceste fructe aromate, savuroase, sunt așteptate tot anul de către cei care iubesc gustul dulce-acrișor. În general, le consumăm crude, neștiind cum să le preparăm. Cu mulți în ani în urmă, în cărțile de bucate se găseau rețete pe bază de gutui sau prune uscate. Astăzi bucătăria modernă pare că le-a uitat. Iată cum se prepară mâncarea de gutui pe care o găteau bunicile noastre. Multora le va aduce aminte de gustul copilăriei.

Cum să preparați mâncarea de gutui

Rețeta păstrată cu sfințenie de generații întregi face posibil ca noi să învățăm să gătim o mâncare gustoasă din gutui. Este ușor de preparat. Aveți nevoie de numai câteva ingrediente:

– 3 gutui

– 2-3 linguri ulei;

– 500 grame piept de pui;

– 3 linguri zahăr;

– scorțișoară;

– sare;

– apă.

Aveți nevoie de o cratiță în care să încingeți uleiul. Pieptul de pui se taie felii subțiri și se rumenește puțin în ulei, până capătă o culoare ușor aurie.

Într-o altă cratiță se pune zahărul la foc mic și se lasă să se caramelizeze până prinde o culoare maronie-roșcată. Gutuile se spală bine de puf, apoi se taie felii subțiri și se adaugă peste zahărul caramelizat, adăugându-se scorțișoară și apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă încă cinci minute după ce au dat în clocot, apoi se adaugă feliile de pui rumenite împreună cu uleiul. Se fierb împreună până când carnea și bucățile de gutui se înmoaie, iar gusturile se întrepătrund. La final se adaugă sare.

Mâncarea se servește caldă. Gustul dulce-acrișor al gutuilor va da sosului o aromă specială, iar combinația cu pui rumenit va fi o încântare pentru papilele gustative!

Sursa: avantaje.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md