La mulți ani, Chișinău! Capitala împlineşte 582 de ani!

Capitala marchează 582 de ani de la prima atestare oficială a oraşului. Cu această ocazie vor avea loc mai multe acțiuni cultural-artistice dedicate Hramului capitalei.

Sărbătoarea ca începe cu depuneri de flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 08.30. Deschiderea oficială a sărbătorii „Hramului Chișinăului” va avea loc în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” la ora 11.00.

Ulterior, în Piața Marii Adunări Naționale, cu începere de la ora 12.00, programul va continua cu un spectacol folcloric „Laudă Ție – străbun Chișinău”.

De asemenea, în centrul capitalei, pentru Chișinău vor cânta și dansa copiii de la Centrul Republican pentru Copii și Tineret„ARTICO”.

Programul sărbătorii include dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu în Scuarul Centrului Academic Internațional Eminescu din bd. Dacia, 20, ora 13.00/.

În Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” vor fi organizate două ore de divertisment pentru persoanele de vârsta a treia – valsuri și tangouri celebre cu fanfara Direcției parcurilor de cultură și odihnă a municipiului Chișinău.

Un spectacol extraordinar dedicat Hramului orașului Chișinău va fi organizat în PMAN cu începere de la ora 17.30.