Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   UPDATE/ Detalii noi despre reținerea…

UPDATE Detalii noi despre reținerea lui Gheorghe Petic, liderul Platformei DA de la Ungheni

„Gheorghe Petic, președintele Organizației Teritoriale Ungheni a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA) a fost reținut de către poliția din Ungheni, în baza unei învinuiri aberante: cică ar fi violat astăzi o minoră”, anunță pe o rețea de socializare Chiril Moțpan, coleg de partid cu Petic.

„Atât a reușit să-mi spună la telefon. Colegii din teritoriu nu pot obține niciun fel de informații de la poliție. Gheorghe Petic a fost reținut în centrul orașului de către șeful poliției criminale, Gavrilița. Ne declarăm consternați de metodele staliniste la care recurge poliția lui Plahotniuc și vom depune toate eforturile ca despre aceste fărădelegi să afle toată lumea”, scrie Chiril Moțpan.

Gheorghe Petic s-a remarcat în ultimele luni prin mai multe acuzații aduse factorilor de decizie din cadrul Poliției de Frontieră.

ZdG a contactat Inspectoratul de Poliție din Ungheni. Purtătoarea de cuvânt a instituției a precizat că nu deține informații despre reținerea lui Petic.

Gheorghe Petic a transmis live pe o rețea de socializare momentul reținerii sale.

Update, ora 20.45: Poliția a oferit primele detalii despre reținerea lui Gheorghe Petic.

„La fața locului lucrează experții din cadrul Centrului de Expertiză Judiciară și Criminalistică pentru acumularea probelor existente. În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru viol. Suspectul a fost reținut pentru 72 ore. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 5 ani”, se menționează în mesajul poliției.

Update, ora 20.00: Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ungheni refuză să ofere informații despre reținerea lui Gheorghe Petic, liderul Partidului PPDA de la Ungheni. Cristina Vicol, purtătoarea de cuvânt a instituției ne-a anunțat, în jurul orei 17.20 că încă nu deține informații despre caz și că va reveni ulterior cu un apel. Până la această oră, 20.00, aceasta nu a revenit pentru a ne oferi informația solicitată.

Chiril Moțpan, coleg de partid cu Gheorghe Petic vine, pe facebook, cu detalii despre reținere. Redăm mesajul integral, original.

„Regimul din Republica Moldova agonizează. La aceasta oră mai mulți ofițeri ai Ministerului de Interne îl interoghează pe Gheorghe Petic. O mașină cu inscripția ” Laboratorul criminalistic și de expertize judiciare” a ajuns la Ungheni. Zeci de polițiști au ocupat încăperile comisariatului. Sursele mele nu exclud posibilitatea că Gheorghe Petic ar putea fi transferat, sub valul nopții, la Chișinău. Potrivit informațiilor obținute, partidul democrat, prin numitul Gherasimov, reprezentantul guvernului la Ungheni, avea poruncă strașnică de la superiorii sai să organizeze o provocare răsunătoare pentru a-l putea retine pe Gheorghe Petic. Chiar s-a incercat racolarea unei tinere care să-l seducă pe colegul nostru, doar că vor reuși să-l încătușeze.

Plahotniuc știe prea bine că, pentru a rămâne la putere, nu e suficient să furi cateva miliarde de dolari, să izgonesti din țară cele mai sănătoase forțe, să subjugi justiția si să lichidezi, practic, instituția statului de drept. El are nevoie, ca de aer, să instaureze in țară FRICA! Ca numele lui să provoace, fiecăruia dintre noi, sentimentul de vulnerabilitate, de neputința împotriva dictaturii instaurate. Pentru a-și atinge scopul, regimul recurge la cele mai marșave metode: unora le preia afacerile, le înscenează tot felul de provocări și le intentează dosare penale, altora le plasează cartușe sau îi arestează pentru motive inventate. Așa s-a întâmplat cu Sergiu Cebotari, care a făcut dezvăluiri grave despre traficul cu anabolizante prin intermediul Posta Moldovei, asa s-a întâmplat cu Ruslan Verbițchii care a avut mereu o poziție de nezdruncinat fata de regimul criminal, așa se întâmplă astăzi cu Gheorghe Petic, care a deconspirat schemele de contrabandă cu țigări. Activiștii Platformei Demnitate și Adevăr au devenit de mult țintele preferate de atac ale regimului polițienesc din Republica Moldova. Plahotniuc uita, însă, că ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici”.

Update: După ce reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ungheni au refuzat să ofere informații despre reținerea lui Gheorghe Petic, liderul Partidului PPDA de la Ungheni, pe pagina de Facebook a Poliției R. Moldova a fost plasat un comunicat de presă în care se precizează că astăzi, 12 octombrie, aproximativ la ora 14.50 a parvenit un apel telefonic la serviciul 112 de la o locuitoare a orașului Ungheni, precum că ar fi fost violată de către un bărbat.