10:48:43 29.03.2024
Stiri

Campania „Un doctor pentru tine”, etapa a II-a: Femeile de la sate vor beneficia GRATUIT de o testare mamografică

Știri 11.10.2018 16:36 Vizualizări1378 Autor: Ziarul National
Campania „Un doctor pentru tine”, etapa a II-a: Femeile de la sate vor beneficia GRATUIT de o testare mamografică


Femeile din localitățile rurale vor beneficia gratuit de testare mamografică, în cadrul celei de-a doua etape a programului „Un doctor pentru tine”. Noul program de screening mamar a fost lansat astăzi, în scopul prevenirii maladiilor oncologice și informării societății despre grupele de risc și tratamentele aplicate.

Autoritățile au achiziționat trei utilaje mobile care, în perioada octombrie – decembrie curent, se vor deplasa la Leova, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Cantemir și Nisporeni. De asemenea, a fost cumpărată și o mașină nouă de radiografie, pentru a asigura o mai bună acoperire a localităților cu examene radiografice gratuite.

Premierul Pavel Filip, care a participat la lansarea etapei a II-a a campaniei, a prezentat bilanțul programului „Un doctor pentru tine”. „Am văzut că oamenii sunt foarte mulțumiți. Aproximativ 20 de mii de persoane au fost deja examinate. Îmi pare bine că s-a reușit prevenirea unor boli mai grele. Sunt foarte mulți care au fost salvați prin intermediul acestei campanii”, a menționat Pavel Filip.

Medicii prezenți la eveniment s-au pronunțat pentru extinderea campaniei, cu implicarea specialiștilor din teritoriu, pentru a îmbunătăți calitatea asistenței oferite.

În discuții, șeful Executivului s-a referit și la reformele din domeniul sănătăți: reforma sănătății publice, a asistenței medicale primare și cea spitalicească. „Campania „Un doctor pentru tine”este de fapt o acțiune intermediară până când noi vom reuși să ducem până la capăt reformele în sănătate și vom putea oferi servicii calitative”, a precizat premierul.

Începând cu 1 august curent, echipe mixte de medici au oferit consultații pentru 5 154 de persoane. În același timp, 2 483 de copii din localitățile rurale au beneficiat de servicii medicale stomatologice, iar alte 10 180 de persoane au făcut examene radiologice gratuite.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, pentru a spori accesul la serviciile medicale în sate. Echipele mobile de medici specializați vor continua deplasarea în localități pentru a examina gratuit oamenii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md