Postul de televiziune BTV din Bălți, avertizat public de CCA pentru unele declarații făcute la o ședință a Primăriei transmisă în direct

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a avertizat public, în cadrul ședinței din 28 septembrie, postul de televiziune BTV din Bălți pentru unele afirmații făcute în cadrul unei transmisiuni live de la ședința serviciilor comunale din capitala de nord a țării. Potrivit CCA, postul de televiziune nu a prezentat „toate punctele de vedere”, chiar dacă era vorba de o transmisiune în direct, care nu putea fi redactată.

Este vorba de o declarație făcută de inginerul principal al întreprinderii municipale din Bălți „Apă-Canal”, Veaceslav Oserbaev, privind furturile de apă de către întreprinderea privată „Codru-Nord”. Astfel, directorul „Codru-Nord”, Ivan Rotari, a înaintat o plângere la CCA în privința BTV pentru acuzațiile aduse, menționând că învinuirile aduse companiei sale privind conectarea ilegală la apeduct și furtul de apă, menționate în știre, îi aduc prejudicii întreprinderii.

Directorul BTV, Rodica Deleu, a menționat pentru CCA că menționarea „Codru-Nord” a fost făcută într-o transmisiune în direct la ședința serviciilor comunale a Primăriei Bălți, iar acuzațiile privind furturile de apă au fost lansate în calitate de răspuns la o întrebare a primarului în acest sens. Astfel, Rodica Deleu a făcut trimitere la legea privind libertatea de exprimare, potrivit căreia postul de televiziune nu poartă răspundere pentru declarațiile făcute de o persoană publică, mai mult ca atât, aceasta fiind făcută în cadrul unei transmisiuni în direct, care nu poate fi redactată în timp real.

Într-un comentariu oferit de directorul BTV Centrului pentru Jurnalism Independent, Rodica Deleu a menționat că Ivan Rotari a înaintat o plângere pe postul de televiziune și la Procuratura municipiului Bălți, iar pe 14 septembrie a fost chemată la audieri. „Considerăm aceste acțiuni drept o presiune asupra unui post de televiziune de opoziție în momentul îndeplinirii de către noi a atribuțiilor de serviciu și o tentativă de a stopa investigația noastră privind furturile de apă”, a spus Rodica Deleu.

Potrivit deciziei CCA, BTV este obligată să anunțe telespectatorii săi despre esența și motivele sancțiunii, precum și să publice informația dată de trei ori pe zi în decursul a 48 de ore, din momentul luării deciziei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...