Streleț a prezidat, în premieră, Consiliul Economic al premierului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Valeriu Streleț a prezidat joi şedinţa Consiliului Economic, care s-a axat pe patru aspecte principale: optimizarea cheltuielilor publice, redresarea situației din sectorul bancar, reanimarea mediului concurențial din toate domeniile şi stimularea dezvoltării afacerilor în Republica Moldova.

Şeful Cabinetului de miniştri a menţionat că, în prezent, Guvernul este în proces de elaborare a unui plan de acţiuni care urmează să asigure în termeni restrânşi atenuarea efectelor crizei în sistemul financiar-bancar şi asigurarea stabilităţii economice a Republicii Moldova. Valeriu Streleţ a subliniat că îşi doreşte o colaborare eficientă cu toţi partenerii de dialog, inclusiv prin intermediul Consiliului Economic al Prim-ministrului. Premierul a dat asigurări că opiniile acestora vor fi luate în consideraţie la planificarea acțiunilor Guvernului.

La şedinţă au fost prezenţi ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, cel al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, responsabili de la Ministerul Economiei, Banca Naţională a Moldovei, Consiliul Concurenţei şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor. Aceştia au vorbit despre măsurile de intervenție în domeniile aflate în gestiune, necesare pentru a asigura atingerea obiectivelor propuse.

La rândul lor, reprezentanţii asociaţiilor de afaceri şi experţii economici au venit cu propuneri pentru redresarea situaţiei, menţionând în mod special importanţa restabilirii încrederii populaţiei şi a partenerilor externi faţă de instituţiile statului. Ei au remarcat necesitatea iminentă a unor măsuri mai radicale pentru stimularea businessului şi valorificarea potenţialului economic al ţării. De asemenea, a fost menţionată importanţa asigurării unui mediu concurenţial echitabil, reducerii barierelor administrative, anularea constrângerilor, simplificarea procedurilor şi reducerea costurilor de iniţiere şi dezvoltare a afacerilor în ţara noastră.

Următoarea şedinţă a Consiliului Economic al Prim-ministrului urmează să aibă loc într-o lună.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...