/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Noi detalii în reținerile de la USM. Lebedinschi: „Eu nu exclud că mâine să ne trezim în Parlament să vină procurorul și să ceară ridicarea imunității”

10 octombrie 2018, ora 19:21

Despre faptul că, recent, socialistul Adrian Lebedinschi și-a scris și apărat teza de doctor a anunțat chiar el pe pagina sa de Facebook. Deputatul a scris că-i mulțumește conducătorului său științific, Viorel Berliba, și celorlalți membri ai comisiei printre care era și decanul facultății, Sergiu Brânză. Socialistul a negat faptul că le-ar fi dat bani profesorilor. Cu toate acestea, el nu s-ar mira dacă procurorii îi vor înainta și lui acuzații.

Eu cu Berliba, cu conducătorul meu științific ne cunoaștem de 25 de ani. Și eu cam nu-mi închipui cum i-aș da eu lui bani pentru ca el să promoveze teza mea, mai ales cum se spune, la etapa 3. Nu știu, pe mine încă nu m-au chemat nimeni, nici organul de urmărire penală, nici procuratura. Eu nu exclud ca mâine să ne trezim în Parlament să vină procurorul și să ceară ridicarea imunității”, Adrian Lebedinschi, deputat PSRM.

Între timp, avocatul lui Viorel Berliba, a declarat că acesta nu-și recunoaște vina, dar nu poate să ne ofere mai multe detalii, invocând secretul anchetei.

Ni s-a impus să semnez declarația de nedivulgare a datelor. -Dar despre ce sume este vorba? – Aici nu se discută mai multe sume, dar nici nu vă pot da respectivele detalii. Vreau să vă zic doar că se declară dumnealui nevinovat”, Ivan Ungureanu, avocatul lui Viorel Berliba.

Procurorii spun că Viorel Berliba, fiind conducător științific pentru doi doctoranzi, în luna august curent, i-ar fi oferit decanului Facultății de drept din cadrul USM mai multe sume de bani pentru ca aceștia să obțină note bune. În prezent, ambii suspecți se află în izolatorul CNA. Mâine, procurorii trebuie să decidă dacă vor solicita sau nu aplicarea arestului preventiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram