Principală  —  Reporter Special  —  Reportaje   —   ZdG și Flo-Master îți pregătesc…

ZdG și Flo-Master îți pregătesc copilul de scoală

Pe lângă primele asocieri care-ți vin în minte când te gândești la ZdG – investigații, politicieni corupți, judecători cu case de milioane, procurori la cheremul politicului etc., că lista e lungă, o altă latură a activității ZdG este cea socială. Un aspect uman, care îi preocupă pe oameni cu probleme pământești și reale, cu care se confruntă în fiecare zi.

11894754_1210185489007431_1038118878_oFamilii întregi care locuiesc prin barăci, copii care stau la bunici, cu părinții plecați peste hotare, profesori pensionați de care nu se mai interesează nimeni. De cele mai multe ori, articolele sociale din ZdG au ecou și provoacă în inimile oamenilor compasiune, dar și dorința de a ajuta. Ei se mobilizează și împart din puținul pe care îl au, tocmai pentru că, la rândul lor, au trăit experiențe de acest gen și înţeleg perfect situația în care se află unii dintre noi. ZdG mereu a fost recunoscător oamenilor sau companiilor care au dat dovadă de receptivitate față de acești semeni ai noştri, implicându-se în acte de binefacere sau de susținere. Pe de altă parte, înțelegem că dacă se mizează foarte mult pe donații și pe faptul că o să se găsească cineva căruia o să i se facă milă, aceasta nu ar permite oamenilor să caute soluții, ci să se mulţumească cu comoda poziție de victimă. Un singur segment al societății însă nu are acest risc: cei care sunt responsabili de viitorul unei societăți –  școala și copiii, care, prin nivelul lor de educaţie, pot duce comunitatea cu un pas în față.

De aceea, fiind conștienți că unul dintre cei mai importanți piloni pe care se bazează viitorul unei societăți este educația şi ținând cont că se apropie începutul de an școlar, în această lună vom încerca să atragem oameni și companii care ar putea ajuta copiii din familii cu posibilități materiale reduse. Ceea ce ne propunem noi e să ne asigurăm că 14 copii care vor merge la școală și ai căror părinți nu-și permit efectiv să-i echipeze pentru acest eveniment vor primi câte un rucsac cu rechizitele școlare de care are nevoie un elev. Pentru aceasta facem apel la cititori și îi rugăm să ne telefoneze și să ne spună câte un caz pe care-l cunosc de copii de diferite vârste, 7 băieți și 7 fete, care vor sa meargă la școală, dar nu au posibilități materiale să-și procure rechizitele. ZdG împreună cu compania Flo-Master vor face tot posibilul să ajute câțiva copii să fie pregătiți cu cele necesare pentru noul an școlar. În prima fază vă rugăm să ne ajutați să identificam familii social-vulnerabile, pe care să le scutim de cheltuielile în plus pentru asigurarea celor mici cu rechizite.

11873925_1210185135674133_206930852_nCompania Flo-Master, cu care am început această colaborare, s-a arătat deschisă să încercăm această formă de colaborare, cu atât mai mult cu cât este unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de articole pentru școală și birou de pe piața din R. Moldova, astfel asigurând o mare diversitate în materie de rechizite școlare și de oficiu. Ei vor asigura un număr de 14 rucsacuri pline cu rechizite pentru cei mici, iar noi ne vom ocupa de mediatizarea acestei campanii sociale, astfel încât impactul să fie pe măsura așteptărilor. Totodată, partenerii noștri vă aşteaptă pe toţi cu cele mai tari rechizite școlare la cele mai accesibile prețuri la Târgul Şcolar de la CE Moldexpo, în perioada 14.08 -31.08.2015.

Campania se va finaliza pe data de 20 august, atunci când vom face publică lista cu ce 14 copiii care vor primi acest suport oferit de partenerii noștri, compania Flo-Master. Rucsacurile pline cu rechizite vor putea fi ridicate de la unul din cele trei magazine ale companiei, cel de pe strada Ștefan cel Mare nr. 134. Pe langă această campanie, partenerii noștri vă oferă o reducere de 8% la produsele cumpărate din magazinele Flo-Master, dacă le spuneți că știți despre ei din Ziarul de Gardă.

Până atunci vă rugăm să vă implicați și Dumneavoastră în „Campania socială ZdG și Flo-Master îți pregătesc copilul de scoală”, că doar așa vom putea avea încredere că cele necesare elevilor vor ajunge la cei care chiar au nevoie de ele.