(STUDIU) Zahărul le aduce pe femei în pragul depresiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Riscul de depresie creşte dacă, zilnic, avem un aport mare de zahăr alb rafinat, susţine un studiu al cercetătorilor americani, publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

Cercetătorii au examinat indicele glicemic şi tipurile de glucide consumate de 70.000 de femei, cu vârste cuprinse între 54 şi 79 de ani.

Participantele au fost supravegheate patru ani, timp în care le-a fost evaluată sănătatea mentală şi simptomele asociate depresiei (oboseală cronică, modificarea stării umorale și altele).

La final, s-a dovedit că femeile care consumau mai mult zahăr rafinat sau preparate ce conţin mult zahăr alb, în special cele industriale (pâine, cereale, carbogazoase), prezentau un risc mai mare de depresie, comparativ cu celelalte femei.

Concluzia este că, cu cât indicele glicemic al alimentelor este mai mare cu atât riscul de depresie este mai important.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...