O icoană producătoare de miracole a apărut în același timp în Crimeea și România. Cum s-a produs „minunea”?

646×404

Icoana „Odighirtria de Baytali” a apărut concomitent în două locuri. Este vorba de orașul Cluj, România și orașul Kerci, Crimeea (Ucraina). În ambele cazuri, icoana era promovată drept făcătoare de minuni, însă este cel puțin ciudat cum „s-a produs minunea” de a fi în două locuri simultan. Explicația este destul de logică aici și destul de „pământească” – unele din ele sunt copii. Mai precis, marea majoritate, potrivit Ziarului de Gardă.

Potrivit jurnaliștilor, pe 6 octombrie 2018, obiectul de cult a apărut simultan în două orașe, la mii de kilometri distanță: la Cluj și la Kerci, de pe peninsula Crimeea. Icoana s-a aflat simultan în două locuri diferite timp de mai multe zile, existând probe foto și confirmări ale preoților.

„În multe cazuri se aduce copia fără a se spune, deci, majoritatea icoanelor care se aduc, mai ales din alte țări, de pe muntele Athos, sunt copii. Foarte rar se aduce un chip în original. Corect sau incorect… Până la urmă, icoana e sfințită. În cinul sfințirii icoanei, în rugăciunea care se citește, sunt cuvinte care spun: „și dăruiește ei darul facerii de minuni”. Prin urmare, orice icoană e făcătoare de minuni”, a explicat preotul Antonie Cumpătă pentru ZDG.

Mai multe, citiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente