‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGermania se confruntă cu lipsa specialiştilor în horticultură

Germania se confruntă cu lipsa specialiştilor în horticultură

‹ adv ›
‹ adv ›

În timpul unei vizite la Grădina botanică germană Kientzler, Julia Klöckner ministrul Federal pentru Alimentație și Agricultură din Germania a declarat că, este „foarte preocupată de declinul științelor horticole din universități”. Iar producătorii de culturi speciale, nu dispun de pesticidele necesare pentru protecţia acestora, scrie Agroxxi.

„În viitor, vom avea nevoie de o știință horticolă puternică în Germania, pentru a putea face față schimbărilor din sectorul agricol, în ceea ce privește clima, globalizarea și tehnologiile digitale. Deja ne confruntăm cu problema identificării specialiştilor calificați pentru a îndeplini sarcini complexe în domeniul culturii și managementului”, a spus Klöckner și a solicitat tuturor structurilor interesate, inclusiv producătorilor să colaboreze și să devină mai activi.

Problema insuficienţei oamenilor de știință, care trebuie să efectueze cercetări în sectorul horticol din Germania, va fi inclusă ca un punct separat pe ordinea de zi a întrunirii Ministerului Agriculturii.

Între timp, Volker Schmitt, președintele Asociației fermierilor din Rheinland-Palatinat, a remarcat că controlul dăunătorilor și al bolilor unor culturi mai rar întâlnite a devenit un dezastru real. Deoarece, există un număr de plante pentru care, nu sunt identificate produse chimice specifice de protecţie.

Guvernul german a promis să ofere horticultorilor cel puțin trei grupe de substanțe active, care ar trebui să fie disponibile până în 2023, în 80% din domeniile de utilizare. La moment, pentru producători această promisiune pare a fi foarte departe de realitate. Klöckner a asigurat că Ministerul Agriculturii lucrează intens pentru a soluţiona problema.

„Susținem diferite proiecte care vizează îmbunătățirea disponibilității produselor fitosanitare pentru culturile mici în horticultură și agricultură. Obiectivul nostru este de a dezvolta abordări model pentru schimbul de informații dintre servicii la nivel național și european în vederea accelerării accesului pe piață al acestor produse chimice”, a adăugat Julia Klöckner.

Potrivit lui Klöckner, din bugetul federal pentru 2018 și 2019, au fost alocate fonduri esențiale, autorităților de evaluare și autorizare a sistemului de protecție a plantelor pentru crearea condiții optime de prelucrare rapidă a cererilor. În prezent, structurile efectuează recrutări de personal.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii