Patriarhul Rusiei Kirill va vizita Moldova în perioada 25-28 octombrie. Va merge la Bălți, Bender și Comrat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vizita Patriarhului Kirill al Moscovei și Întregii Rusii în țara noastră este preconizată pentru perioada de 25-28 octombrie. Potrivit agendei vizitei, pentru prima dată va vizita nordul și sudul Moldovei.

Detalii privind vizita Sanctității Sale Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, în Moldova au fost discutate astăzi în cadrul unei întrevederi dintre președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Înalt Preasfințitul Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir.

Astfel, programul prealabil al vizitei prevede, pentru data de 25 octombrie, un Te Deum oficiat de Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill în Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău. La 26 octombrie, Patriarhul va vizita orașul Bender, la 27 octombrie – Comrat, iar la 28 octombrie – Bălți.

„Am menționat că vizita Patriarhului Kirill este așteptată de tot poporul ortodox al Moldovei. Mi-am exprimat convingerea că Mitropolia Moldovei își va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă”, a menționat Igor Dodon ca urmare a întrevederii cu mitropolitul Vladimir.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...