Deputatul moldovean, Valeriu Ghilețchi, are o nouă funcție în Biroul Politic Partidul Popular European

Valeriu Ghilețchi_APCE_Rezoluție

Deputatul moldovean, Valeriu Ghilețchi, a fost ales în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE din cadrul forului european. Deputatul moldovean a fost ales în noua funcție în cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din această săptămână.

Noua funcție vine în urma unui scrutin intern la care, pentru funcția de președinte (vacantă după demisia parlamentarului Cezar Preda) au fost înregistrați patru candidați, printre care și vicespeakerul legislativului de la Chișinău.

Alături de Valeriu Ghilețchi, pentru funcția de președinte al Grupului PPE din cadrul APCE, au mai candidat Andreas Nick din Germania, Emanuelis Zingeris din Lituania și Aleksander Pociej din Polonia. În urma prezentării pozițiilor sale, deputații din Moldova și Lituania și-au retras candidaturile în favoarea deputatului polonez, Aleksander Pociej, care a și fost ales președintele Grupului PPE.

Ulterior, Valeriu Ghilețchi a fost ales în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE, făcând parte și din Biroul Politic al celui mai infent grup politic din APCE, care numără circa 170 de membri.

Valeriu Ghilețchi_APCE_JD

Președintele Partitului Popular European, Joseph Daul, a felicitat noua conducere a Grupului PPE din cadrul APCE, menționând că aceasta este o nouă oportunitate de îndeplini misiunea Consiliului Europei, consolidând Grupul PPE în jurul valorilor europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente