Continuă lucrările de demontare și curățare în blocul din sectorul Râșcani. 54 de locatari și-au recuperat o parte din bunuri

Salvatorii continuă lucrările de demontare și curățare a fragmentelor de beton prăbușite la etajele afectate de deflagrația în scara blocului de pe bulevardul Moscovei 11/5. În total, pentru lichidarea consecințelor exploziei activează peste 100 de persoane responsabile din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri și autorități publice.

În continuare la fața locului funcționează celula de criză condusă de șeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu, care ia decizii privind gestionarea activității forțelor implicate la lichidarea consecințelor deflagrației.

Conform informației Misterului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la Spitalul Feroviar Central din Chișinău s-au adresat și au fost cazați temporar 22 oameni, care anterior au fost evacuați din bloc.

Totodată, la Institutul de Medicină Urgentă mai rămân internate două persoane traumatizate.

Pe parcursul zilei de 9 octombrie, 54 de persoane, locatari a blocului au avut posibilitatea să-și recupereze o parte din bunurile materiale aflate în apartamente.

În curtea blocului funcționează un cort, unde voluntarii pe parcursul zilei donează obiecte de primă necesitate și bunuri persoanelor sinistrate.

În seara zilei de 6 octombrie într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație.

Se presupune că aceasta ar fi fost provocată de scurgerea de gaze a unei butelii de gaz

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.