Depune petiții, comentează postările politicienilor și folosește #UndeiAgentia. Tinerii din Moldova își doresc crearea unei instituții care i-ar promova interesele

post-repost-01

În septembrie 2016, a fost adoptată o nouă Lege cu privire la Tineret care prevede crearea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Programelor şi Activității de Tineret. Aceasta avea scopul formării şi perfecţionării continue a cadrelor, programelor, activităților şi serviciilor din domeniul tineretului. Suntem în anul 2018 și acest lucru deocamdată nu s-a întâmplat.

Totodată, luând în considerare faptul că sectorul de tineret, ce cuprinde peste 800 de mii de tineri (conform datelor BNS), este reglementat de doar 3 reprezentanți din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, CNTM a inițiat o campanie prin care solicită informații despre #UndeiAgenția (urmărește hashtagul pentru a afla informații despre aceasta).

În cadrul inițiativei te poți implica și tu. Poți face acest lucru prin intermediul mai multor activități simple, dar cu impact pentru sectorul de tineret.
# Trimite o petiție către autoritățile publice:
#Modelul-tip îl găsești și îl descarci  aici;
#Expediază petiția online către instituțiile care urmează: la [email protected][email protected]; e-petiții: https://e-petitii.parlament.md/;
#Depune fizic petiția, deplasându-te la sediul instituțiilor vizate.  Noi am făcut-o, vezi  aici  cum a fost.
#Comentează postările MECC, ale Guvernului sau ale Parlamentului pe rețelele sociale

Un alt mod de a atrage atenția asupra faptului că tinerii merită să aibă o agenție ce să activeze pentru nevoile lor constă în plasarea de comentarii la postările instituțiilor și persoanelor publice: MECC, Guvernul Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Andrian Candu, Pavel Filip, Monica Babuc, etc.

#Utilizează hashtag-ul #UndeiAgenția pentru toate postările instituțiilor/persoanelor cu funcție publică sau meme-uri/GIF-uri, pe care le găsești AICI. Încurajăm creativitatea și
libertatea de exprimare.

Nu uita să reacționezi la postări, pentru că orice tip de acțiune sau interacțiuni va demonstra că #NoiTineriiCoNTăM și că tinerii au nevoie de această Agenție Națională de Dezvoltare a Programelor și Activității de Tineret. Implică-te în cadrul campaniei #UndeiAgenția, pentru a ne asigura că interesele tinerilor vor fi luate în considerație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente