Marea Britanie, Malta sau Spania. Lista celor 10 țări în care poți să cumperi al doilea pașaport sau „rezidență de elită”

pixabay-passport
Foto: InterExchange

Există un număr de țări care oferă programe precum Cetățenie prin Investiție, în care banii, de obicei investiți în imobiliare, pot cumpăra de fapt al doilea pașaport și statutul de „elită” care vine împreună cu cetățenia altei țări, potrivit Business Insider, citat de Wall-Street.

Pe lângă acest program, sunt și alte programe care îți pot oferi „rezidența de elită”, care înseamnă o viză extinsă cu avantaje, în schimbul unor investiții similare. Indiferent dacă alegi să cheltui bani pentru o nouă cetățenie sau „rezidența de elită”, vezi în continuare 10 țări în care banii îți pot aduce un al doilea pașaport.

10. SUA – Rezidența de la 500.000 dolari

Viza EB-5 este cel mai cunoscut statut al Statelor Unite (cunoscut sub numele de carde verde), cu care poți dobândi cetățenie. După doi ani de la acordarea șederei temporare, investitorii și familiile acestora devin eligibili pentru reședința permanentă.

Opțiuni de investiții:

– Investiție de 500.000 dolari într-o zonă rurală sau zonă cu grad mare de șomaj într-o nouă întreprindere comercială pentru a crea 10 locuri noi de muncă cu normă întreagă;
– Investiții directe de 1 milion de dolari într-o întreprindere comercială americană; – Fondurile pot fi investite până la acordarea statutului de rezident permanent (de obicei 4 ani).

Totodată, SUA oferă programul Regional Center, unde participanții investesc 500.000 de dolari într-un proiect regional desemnat, devenind un partener limitat al întreprinderii. Participanții sunt apoi liberi să trăiască și să lucreze oriunde în SUA. Cu toate acestea, ei trebuie să aibă venituri nete de cel puțin 1 milion de dolari.

9. Spania – „Viza de aur” de la 500.000 euro

Spania are un program numit „Golden Visa” sau „Viza de aur”, care poate duce eventual la dobândirea cetățeniei. Iată opțiunile de reședință, conform Henley.

– Investiție minimă de 500.000 euro în proprietăți imobiliare;
– Investiție minimă de 1 milion de euro în acțiuni ale companiilor spaniole;
– Depunerea minimă de 1 milion de euro la o bancă spaniolă;
– Investiție minimă de 2 milioane de euro în titluri de stat;
– După cinci ani, participanții pot solicita reședința permanentă;
– După 10 ani, participanții pot cere cetățenie.

8. Bulgaria – Cetățenie de la 1 milion BGN

Există două opțiuni de investiții în Bulgaria: O investiție de 1 milion BGN (leva bulgărească) într-o obligațiune guvernamentală garantată integral, timp de 5 ani; Investiția de 1 milion BGN va fi returnată investitorului în funcție de termen fără dobândă. A doua opțiune: Investiție de 1 milion BGN în obligațiuni guvernamentale, plus o investiție adițională de un milion BGN un an mai târziu. Cel puțin un an de reședință permanentă; Trebuie să ții ambele investiții timp de cel puțin doi ani după acordarea cetățeniei.

7. Canada – Cetățenie de la 800.000 dolari

Creat de guvernul canadian pentru a atrage oameni de afaceri bogați în țară, programul Immigrant Investors înseamnă că poți obține rezidența permanentă dacă îndeplinești următoarele 4 criterii, potrivit Henley :

– Demonstrați experiența de afaceri adecvată – trebuie să fie o afacere care operează de cel puți doi ani; – Împreună cu soțul/soția trebuia să ai venituri nete de peste 1,6 milioane dolari; – Întreaga familie trebuie să completeze și să transmită evaluările medicale și de securitate din Canada; – E nevoie de o investiție de cel puțin 800.000 dolari pentru o perioadă de cinci ani, în cadrul unuia dintre cele două programe disponibile.

6. Turcia – Cetățenie de la 1 milion de dolari

Lansat în ianuarie 2017, programul pentru cetățenie al Turciei oferă 5 opțiuni, dintre care trei implică investiții pe o perioadă de trei ani, potrivit CBI Index.

– Depune 3 milioane de dolari într-o bancă turcă;
– Achiziționează o proprietate evaluată la minim 1 milion de dolari;
– Investește 3 milioane de dolari în obligațiuni guvernamentale.

Celelalte două opțiuni sunt: 
– Investiție de 2 milioane dolari în capital fix;
– Crearea a 100 de locuri de muncă în Turcia.

5. Malta – Cetățenie de la 880.000 euro

Opțiunile de investiții actuale în Malta sunt:

– O contribuție nerambursabilă de cel puțin 650.000 euro către Fondul Național Social și de Dezvoltare;
– Achiziție de 150.000 euro pentru acțiuni/obligațiuni guvernamentale;
– O tranzacție imobiliară, care poate include o achiziție (de minim 350.000 euro) sau o închiriere (de minim 16.000 euro pe an), deținută timp de 5 ani.

4. Australia – Rezidența de la 1,5 milioane dolari AU

Australia are un program de rezidență prin care poți dobândi cetățenie pe termen lung. Cu toate acestea, necesită o avere pentru a o avea. Venituri personale de cel puțin 2,25 milioane dolari AU, care trebuie să existe cu doi ani înainte de a aplica; O investiție de 1,5 milioane dolari AU într-un proiect sau întreprindere din Australia, de care va beneficia economia australiană.

3. Cipru – Cetățenie de la 1,5 milioane euro

Pentru a beneficia de cetățenia acestei țări, trebuie să iei în considerare următoarele opțiuni:

– Investiții imobiliare de cel puțin 2 milioane de euro;
– Invesții de cel puțin 2 milioane de euro în întreprinderi sau companii cu sediul în Cipru;
– Investiții de cel puțin 2 milioane de euro în unități de achiziție de la Alternative Investment Funds (AIF).

Totodată, ai șanse să primești al doilea pașaport dacă cumperi bunuri în valoare de cel puțin 300.000 euro, depui un minim 30.000 euro într-un cont care va fi blocat timp de trei ani sau ai venituri anuale de cel puțin 30.000 euro provenite din străinătate.

2. Noua Zeelandă – Rezidența de la 3 milioane NZD (aproape 2 milioane dolari)

În Noua Zeelandă poți trăi, lucra și studia în cadrul programelor Investor 1 și Investor 2.

Investor 1: O investiție de 10 milioane NZD în decursul a trei ani; Nicio limită de vârstă, nicio cerința lingvistică și nicio cerința privind experiența în afaceri.

Investor 2:O investiție de 3 milioane NZD pe parcursul a patru ani; Trebuie să ai peste 65 de ani, să vorbești limba engleză, să ai cel puțin trei ani experiență în afaceri și să ai cel puțin 2,5 milioane NZD în fonduri active.

1. Marea Britanie – Viza de la 2 milioane de lire sterline

Luke Hexter, directorul companiei Knightsbridge Capital Partners a spus ca cea mai populara viza din UK este Tier 1 Investor Visa. Iată cum funcționează:

– Investiții de 2 milioane lire sterline în economia Marii Britanii (în obligațiuni guvernamentale, capital social sau alte tipuri de capital);
– Solicitanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să provină din afara Spațiului Economic European (SEE) și Elveția;
– Viza îți permite să rămâi timp de 3 ani și 4 luni și poate fi prelungită cu încă 2 ani;
– Participanții pot solicita un permis de ședere pe durata nedeterminată după 5 ani în Marea Britanie;
– Participanții pot solicita cetățenie britanică după ce au petrecut 6 ani în țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente