/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Câte persoane au anunțat despre folosirea ilicită a buteliilor cu gaz lichefiat

missing
09 octombrie 2018, ora 16:56

Din comisiile respective vor face parte reprezentanţii preturii de sector, ai Direcţiei generale-locativ comunale şi amenajate, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, Inspectoratului General de Poliţie şi Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică. Comisiile în cauză vor verifica blocurile locative pentru a depista cazurile de folosire ilicită a buteliilor cu gaz lichefiat şi vor întreprinde măsurile de rigoare pentru înlăturarea riscurilor ca urmare a exploatării acestora.

De asemenea, primăria municipiului Chișinău va institui o comisie specială care va evalua consecinţele deflagraţiei produse în blocul de locuinţe nr. 11/5 din bd. Moscova, în seara zilei de 6 octombrie 2018. Comisia respectivă va verifica locuinţele care au avut de suferit şi va evalua pagubele suportate de către proprietari.

Aceste măsuri au fost luate în cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, convocată de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

De asemenea, agenţii economici vor fi informaţi suplimentar despre interzicerea folosirii neautorizate a buteliilor cu gaz lichefiat în activitatea de comerţ şi prestări servicii. Unităţile de comerţ ambulant amplasate în zonele publice din oraş care folosesc ilegal buteliile cu gaz lichefiat vor fi evacuate de către preturile de sector.

Menţionăm că în urma exploziei produse în blocul de locuinţe de pe bd. Moscova, 11/5 din sectorul Râşcani au fost avariate 6 apartamente. Toţi locatarii din cele 120 de apartamente din blocul locativ sunt evacuaţi. La moment, 18 persoane sunt cazate în unul din spitalele din Chişinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram