08:35:03 29.03.2024
Stiri

Mașinile din regiunea transnistreană, cu plăcuțe de înmatriculare NEUTRE, admise de astăzi în traficul INTERNAȚIONAL

Economie 09.10.2018 16:00 Vizualizări1236 Autor: Ziarul National
Mașinile din regiunea transnistreană, cu plăcuțe de înmatriculare NEUTRE, admise de astăzi în traficul INTERNAȚIONAL


Mijloacele de transport din regiunea transnistreană a R. Moldova cu numere de înmatriculare neutre sunt admise, începând de astăzi, în traficul rutier internațional.

Plăcuțele au început să fie eliberate din 10 septembrie curent la oficiile Agenției Servicii Publice din Tiraspol și Râbnița. Numerele conțin trei litere și trei cifre. Odată cu obținerea acestora, proprietarii mașinilor primesc și un pașaport tehnic, iar pe vehicul este aplicat stickerul cu simbolul „MD”.

Pentru a traversa frontiera de stat, șoferii trebuie să prezinte certificatul de înmatriculare a transportului, permisul de conducere, Cartea Verde, raportul de inspecție tehnică periodică, actul care confirmă transmiterea în folosință a vehiculului, precum și alte acte necesare călătoriilor în străinătate, în corespundere cu cerințele țărilor de destinație.

Guvernul anunță că, în ultima perioadă, în dosarul transnistrean au fost obținute mai multe progrese cu impact asupra cetățenilor din regiune: recunoașterea diplomelor de studii emise de instituțiile de învățământ din stânga Nistrului, asigurarea accesului fermierilor la terenurile agricole din raionul Dubăsari și admiterea în traficul internațional a vehiculelor din regiunea transnistreană. De asemenea, Executivul a alocat 15 milioane de lei pentru școli, grădinițe, case de cultură și apeducte din zona de securitate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md