Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Google+ va fi închis, după…

Google+ va fi închis, după ce s-a aflat că informațiile private ale utilizatorilor puteau fi accesate de terțe părți

Compania Google a decis închiderea reţelei de socializare online Google+ după ce datele private a sute de mii de utilizatori au fost accesate de terțe părți, începând cu 2015. Compania nu a dezvăluit problema scurgerii informației timp de câteva luni, pentru a evita sancțiunile autorităților de reglementare, transmite The Guardian.

În luna martie, când Facebook se afla sub control global în legătură cu colectarea datelor personale pentru Cambridge Analytica, Google a descoperit un schelet în propriul dulap: o defecțiune de software a permis în 2015 dezvoltatorilor de aplicații de la terțe părți să acceseze datele nu doar ale utilizatorilor care și-au dat acordul, dar și datele prietenilor lor. Problema a fost remediată de tehnicienii Google abia în martie 2018.

Google a confirmat luni, 8 octombrie, că probabil au fost expuse informaţii private precum nume, data naşterii, adrese de email, gen şi fotografii de profil, însă nu și conţinutul conversaţiilor ori numere de telefon. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, subliniază Google.

Compania a anunțat că va închide accesul consumatorilor la Google+ și va îmbunătăți protecția datelor private.