Cu sprijinul UE, la Șerpeni a fost inaugurat unul dintre cele mai moderne complexe sportive din țară

Unul dintre cele mai moderne complexe sportive din țară a fost inaugurat în satul Șerpeni, raionul Anenii Noi. Edificiul are capacitatea să găzduiască competiții regionale și a fost construit cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

La Șerpeni, un sat cu peste 3,5 mii de locuitori, sportul e la el acasă. În sat sunt secții de fotbal, volei, baschet, atletică ușoară și lupte libere. Până nu demult, în lipsa unui spațiu, echipele își făceau rând la sala de sport a școlii.

Acum, datorită finanțării europene de peste 180.000 euro, satul se mândrește cu un complex ce poate găzdui chiar și competiții regionale.

„Comunitățile rurale de pe ambele maluri se confruntă cu aceleași provocări, una dintre ele fiind modul de a asigura atractivitatea mai multor zone periferice? O parte din răspuns poate fi găsită în acest complex sportiv. Oamenii din sat trebuie să simtă aceleași schimbări ca și cei din zonele urbane. În următorul program de CBM, care va începe în 2019, UE va continua să sprijine modernizarea infrastructurii socio-economice”, a declarat Marco Gemmer, șef al secției proiecte și cooperare tehnică a Delegației UE în Republica Moldova.

„Acesta este un alt proiect care câștigă inimile și mințile oamenilor, construind punți de încredere și stabilind platforme pentru consolidarea relațiilor de cooperare între ambele maluri”, a menționat Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă ONU și reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova.

La inaugurarea complexului au venit și sportivi din stânga Nistrului. „Asistăm la edificarea unui nou „pod al încrederii” între ambele maluri”, a remarcat Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru reintegrare.

Primăria a alocat 43.960 mii de euro pentru construcția edificiului. „Sătenii au susținut inițiativa de la bun început. Au organizat o clacă și au pregătit terenul pentru muncitori. Complexul este ridicat pe fundamentul unei clădiri vechi, în care creșteau copaci”, a povestit primara localității, Elena Nicolaev.

Complexul sportiv din Șerpeni este unul dintre cele peste 80 de obiecte de infrastructură renovate prin intermediul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Programul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea liderilor locali, reprezentanților mediului de afaceri și ai societății civile în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirii infrastructurii sociale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.