(foto) Motivul pentru care tot mai multe persoane din feedul vostru de prieteni stau drepte în fotografii

dreptcollage

Regizorul moldovean, Viorel Mardare, a fost diagnosticat cu cancer. La începutul lunii august, prietenii regizorului au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru un tratament costisitor pe care Viorel îl va urma. Până la momentul de față au fost colectați în jur de 116.000 de euro, însă pentru întreg tratamentul mai este necesară o sumă de 60.000 de euro.

Prietenii lui Viorel au inițiat un flashmob în stilul fotografiilor lui Viorel Mardare pentru a-l ajuta.

„După cum bine știți, astăzi e ziua de naștere a lui Viorel „Posmotrel” Mardare!
Viorel duce acum un război pe viață și pe moarte… Și pentru că pe lângă bani, mi mult are nevoie de susținere noastră, haideți să pornim un flashmob în susținerea lui, și să băgăm poze în stilul ce la consacrat – stilul „șezi drept că și uitele la păsărică” – în #ViorelStyle

Hai să umplem Facebook-ul cu poze cu acest hashtag, poze de oriunde, stradă, canapea, discotecă sau de la muncă!” scrie Anatol Untură.

Mai multe detalii vedeți aici. 

drept1 drept2 drept3 drept4 drept5 drept6 drept7 drept8 drept9 drept10 drept11 drept12 drept13 drept14 drept15

viostyle3

viostyle

viostyle2

viostyle4

Așa arată fotografiile lui Mardare

mardare1 mardare2 mardare3 mardare4 mardare5

Potrivit informației publicate pe pagina campaniei, rezultatele primei sesiuni n-au fost cele așteptate, de aceea medicul a fost nevoit să modifice tratamentul. Asta presupune alte investigații și alte medicamente, dar și un preț diferit de cel prevăzut inițial. Dacă în primă fază clinica a indicat în cont 129 de mii de euro, astăzi cu toate schimbările efectuate, Viorel trebuie să achite 165 de mii doar pentru cele șase sesiuni.

La această sumă se adaugă și cheltuielile curente ce țin de cazare, drum, medicamente adiționale și tratament ambulatoriu. Până acum s-au cheltuit circa 70 de mii de euro pentru tratamente/investigații în Republica Moldova, Germania și Austria din totalul de circa 120 de mii de euro acumulați de pe platforma GoFundMe, depuneri bancare și donații private.

Din resursele rămase, se reușește să se acopere cheltuielile pentru încă 2 sesiuni de tratament, iar pentru ultimele 2 sesiuni mai sunt nevoie de circa 60.000 de euro, sumă ce va acoperi tratamentul și costurile adiționale de cazare, transport și alte medicamente.

Pentru donații online accesați acest LINK.

Donațiile fizice pot fi făcute la sediul Atelier S. Prodan (or. Chișinău, str. Kogălniceanu, 25, ap.1). Informații suplimentare privind donațiile fizice: +373 79900100 (Alexandrina) sau +373 79999833 (Ghenadie).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente