(video) Judecătorii din Moldova ar putea fi aleși de popor. PDM vrea modificarea Constituției

jude1
Foto: Bizlaw

Partidul Democrat din Moldova a propus un proiect delege care ar permite ca judecătorii din Republica Moldova să fie aleși de popor. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii în cadrul ședinței săptămânale a partidului.

„În ultimii doi ani în domeniu justiției noi am făcut mai multe reforme de cât au făcut Guvernele în anii precedenți. Inclusiv am realizat reformele convenite cu partenerii noștri externi. Aceste reforme au avut menirea să întărească independența justiției și să facă ca judecătorii să lucreze pentru oameni așa  cum este în țările cu o democrație avansată. Cu toate acestea persistă încă percepția că acest domeniu nu este tocmai independent sau unele grupuri de interese ar interveni în actul justiției. De aceea, PDM a pregătit un proiect de hotărâre a parlamentului care va însărcina Comisia juridică a parlamentului să elaboreze un proiect de lege de modificare a Constituției care ar permite ca judecătorii să fie aleși de popor” a declarat Vlad Plohotniuc.

Proiectul urmează să fie dezbătut pe larg cu societatea civilă și cu grupurile profesioniste după care va fi supus votului în Parlament.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente