06:46:47 19.04.2024
Stiri

FOTO // „Operațiunea Curtea”, în plină desfășurare la Orhei. Autoritățile locale continuă RECONSTRUCȚIA curților blocurilor

Partide/Comunicate 09.10.2018 12:55 Vizualizări972 Autor: Ziarul National
FOTO // „Operațiunea Curtea”, în plină desfășurare la Orhei. Autoritățile locale continuă RECONSTRUCȚIA curților blocurilor


„Administrația municipiului Orhei, în frunte cu primarul Ilan Șor, continuă să transforme orașul într-un model de dezvoltare locală nu doar pentru R. Moldova, dar pentru întreaga regiune. După ce au fost reabilitate străzile, a fost instalat iluminatul stradal, acum și curțile blocurilor sunt de nerecunoscut. Autorităţile locale au inaugurat încă o curte modernă, unde s-a turnat asfalt, a fost amenajat un teren de joacă şi au fost reînnoite băncile”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Potrivit sursei citate, lucrările au fost realizate la cel mai înalt nivel și cu materiale de calitate.

Prezent la eveniment, primarul Ilan Șor a spus că locuitorii din Orhei îl motivează să modernizeze orașul. „Eu am crescut într-o curte asemănătoare și știu că ograda reprezintă o parte importantă a vieții cotidiene. Este vorba despre prieteni, discuții, prima dragoste, prima prietenie, prima relație. Vreau ca locuitorii acestor blocuri, atunci când ies în curte să simtă atmosfera plăcută, copiii să poată alerga în voie, iar părinților lor să nu le fie frică să-i lase afară. Noi încercăm să creăm această atmosferă în orașul nostru”, a spus Ilan Șor.

Viceprimarul municipiului, Diana Memeț, a declarat că, după renovare, locuitorii orașului se pot bucura de tot confortul pe care îl poate oferi o curte de bloc modernă. „A fost renovat practic tot, de la asfalt până la terenurile de joacă și instalațiile de uscat haine sau pentru bătut covoarele. Este totul prevăzut. Au fost renovate și băncile, acolo unde a fost nevoie, au fost amenajate coșuri de gunoi. Totul pentru un trai modern, comod și confortabil”.

Oamenii prezenți au mulțumit autorităților pentru munca depusă în amenajarea curților blocurilor. „Frumos. Față de cum a fost e bine. Este și drum și teren de joacă pentru copii. Și nu doar aici, dar și un pic mai încolo. Foarte frumos”, a spus o persoană, conform comunicatului de presă. „Curtea blocului este amenajată bine, copii o să aibă unde să vină să stea. Părinții o să-i poată supraveghea mai îndeaproape”.

Reabilitarea curților blocurilor multietajate din Orhei face parte din programul întitulat „Operațiunea curtea”, lansat de primarul de Orhei la sfârșitul primăverii. Până la venirea iernii, Primăria orașului Orhei intenționează să reabiliteze mai mult de 60 de curţi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md