Rețeaua de socializare Google+ se închide. Care este data la care utilizatorii vor fi privați de acces

630_360_1539030702-344
Foto: Укринформ

Compania Google a decis să renunțe la rețeaua de socializare Google+ și a anunțat în mod oficial închiderea serviciului la nivel global. Decizia vine în urma identificării unei mari probleme de securitate, care ar putea compromite intimitatea utilizatorilor.

Aceasta nu este prima dată când Google ia în considerare închiderea Google+, însă faptul că au fost descoperite probleme cu platforma în urma unui articol Wall Street Journal, compania a decis că este momentul bun pentru a opri serviciul. Motivul principal sunt resursele care trebuiesc investite pentru a menţine serviciul la un nivel de securitate bun pentru anul 2018, în raport cu numărul de utilizatori activi, scrie go4it.ro.

Utilzatorii sunt îndrumaţi să îşi descarce conţinutul de pe Google+ prin intermediul Google Takeout, care va oferi în curând acces complet la tot ceea ce a fost publicat. Google+ nu se închide însă complet, anumite secţiuni ale sale urmând să rămână active. Data la care utilizatorii vor fi privaţi de acces pe Google+ este august 2019, anumite componente ale sale urmând a fi închise pe parcursul anului următor.

Serviciul Google+ a fost lansat la data de 28 iunie 2011 în test, cu acces pe bază de invitație, și a fost lansat public la 20 septembrie 2011. Google+ face parte din fenomenul denumit Web 2.0 și este considerat a fi un răspuns din partea Google Inc. la rețeaua de socializare facebook. La 22 septembrie 2011 Google+ înregistra peste 43 de milioane de utilizatori

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente