18:47:10 28.03.2024
Stiri

Judecători aleși DIRECT de cetățeni: Proiect promovat de guvernare

Politică 09.10.2018 12:06 Vizualizări1739 Autor: Ziarul National
Judecători aleși DIRECT de cetățeni: Proiect promovat de guvernare
Poză simbol


Partidul Democrat va promova un proiect de lege care să prevadă alegerea în funcție a judecătorilor direct de către cetățeni.

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul democraților, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a formațiunii.

„Analiza prezentată de colegii din Guvern arată că, în ultimii doi ani, în acest domeniu s-au făcut mai multe reforme decât în toate guvernările precedente, inclusiv s-au facut reformele convenite cu partenerii noștri externi. Reformele, pe care le-am facut în acest domeniu au avut menirea să întărească independența justiției, să facă ca judecătorii să lucreze pentru cetățeni, iar controlul numirii judecătorilor să fie în mâinile poporului, nu ale politicienilor. Cu toate acestea, persistă încă percepția legată de lipsa de independență a justiției și că diferite grupuri de interese ar interveni în activitatea justiției. De aceea, Partidul Democrat a pregătit un proiect de hotărâre de Parlament pentru a însărcina Comisia juridică a Legislativului de a elabora un proiect de lege de modificare a Constituției, care ar permite ca judecătorii să fie alesi direct de către popor”, a anunțat Plahotniuc.

Potrivit aceleiași surse, proiectul de lege elaborat urmează să fie dezbătut mai întâi cu societatea civilă și cu grupurile profesionale interesate, iar apoi să fie supus votului în Legislativ.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md