(video) Îți plac filmele documentare? Participă la Zilele Festivalului de Film Documentar Millenium și vezi proiecțiile premiate la Bruxelles

big-festivalul-cronograf-revine-in-2017-cu-o-simbioza-dintre-film-si-muzica

Organizația Națiunilor Unite în Moldova și Festivalul Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF vor organiza Zilele Festivalului de Film Documentar Millenium la Chişinău. În perioada 24-26 octombrie, la cinematograful ODEON din Chișinău vor fi proiectate câteva documentare premiate la Festivalul Millenium de la Bruxelles.

Deschiderea evenimentului va avea loc pe data de 24 octombrie, la ora 17:00, urmată de proiecţia documentarului distins cu Premiul Special al Juriului la ultima ediţie a Festivalului de Film (FF) Millenium – Taste Of Cement/ Gustul cimentului.

Astfel, pe parcursul a trei zile, publicul va putea viziona șase documentare de lung metraj despre problemele curente ale omenirii: migrație, refugiați, deţinuţi, conflicte, ecologie, parcursuri istorice şi personale inedite.

 

Tot pe 24 octombrie va fi prezentat câştigătorul Marelui Premiu a ediţiei din 2018 a FF Millenium – documentarul Milei Turajlić Cealaltă parte a tuturor lucrurilor/ The Other Side of Everything, o privire personală asupra istoriei recente a Iugoslaviei prin prisma mai multor generaţii din familia regizoarei.

Pe data de 25 octombrie, vor fi proiectate documentarul lui Tonislav Hristov Poștașul cel cumsecade/ The Good Postman, o privire ironică şi subtilă la tema tranziţiei și filmul regizorului Pau Ortiz – De cealaltă parte a zidului/ The Other Side of the Wall, despre migraţia care desparte familii şi maturizează copiii mult prea devreme.

În cea de-a treia zi spectatorii sunt aşteptaţi la proiecțiile filmelor: Mulțumesc pentru ploaie/ Thank You for the Rain, în regia Juliei Dahr, un documentar emoţionant despre încălzirea globală și O femeie capturată/ A Woman Captured, în regia lui Bernadett Tuza-Ritter , un documentar tulburător despre sclavia modernă.

cover facebook 1920x1080 program

Filmele vor fi proiectate zilnic, începând cu orele 17:00 și 19:00. Intrarea este gratuită. Doritorii de a veni la proiecţii sunt rugați să se înregistreze AICI. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

De la lansarea sa în 2009, Festivalul de Film Millenium de la Bruxelles şi-a propus să ofere publicului documentare care reflectă şi descoperă o altă faţetă a lucrurilor, accentuând diversitatea în toată complexitatea şi frumuseţea ei. Creat ca să pună în valoare filmele ce abordează subiecte legate de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, FF Millenium a devenit cu timpul, unul dintre cele mai atractive festivaluri europene de film documentar, datorită selecţiei calitative a filmelor din program. A vedea, a cunoaşte şi a înţelege ceea ce se întâmplă în jurul nostru – iată motto-ul acestui festival.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente