‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleA fost descoperită ciuperca ce poate descompune plasticul

A fost descoperită ciuperca ce poate descompune plasticul

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un studiu realizat recent de oamenii de știință de la Royal Botanic Gardens, Kew, Londra, reflectă că varietatea de ciuperci Aspergillus tubingensis este capabilă să accelereze dezintegrarea plasticului, scrie Agroxxi.

De obicei, degradarea plasticului durează ani, iar ciuperca descoperită pentru prima dată la un depozit de deșeuri din Pakistan în anul 2017, poate distruge acest poluant în câteva săptămâni.

FOTO: bioimagen.bioucm.es

Raportul privind proprietățile unice ale Aspergillus tubingensis este prima descoperire semnificativă din punct de vedere social ce poate oferi o soluție sigură şi reduce criza deșeurilor din plastic. Botanicii britanici spun că, natura a inventat deja protecția biologică împotriva plasticului utilizat, care a acaparat lumea.

Potrivit oamenilor de știință, ciuperca are capacitatea de a crește direct pe suprafața plasticului, unde distruge legăturile chimice dintre moleculele de plastic. Aspergillus tubingensis, înarmat cu o enzimă unică, este capabil să devină salvatorul Pământului de gunoiştile pline cu plastic greu de reciclat.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›