Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Explozii în Ucraina: Se…

VIDEO Explozii în Ucraina: Se aud 2-3 explozii la fiecare secundă, spațiul aerian este închis

Imagine-simbol

În regiunea Cernigovsk, orașul Ichnya, a avut loc o explozie la un depozit de muniții al Ministerului Apărării al Ucrainei, transmite serviciul de presă al Serviciului de Stat pentru Urgențe, potrivit 112.ua. Pe teritoriul depozitului se află circa 88 de mii de tone de muniții.

Exploziile au început în jurul orei 4 dimineața. Premierul Ucrainei, Volodymyr Groysman, s-a deplasat la fața locului. În zona orașului Ichnya spațiul aerian a fost închis pe o rază de 30 km, fiind stopată și circulația de autoturisme și trenuri.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență a raportat că circa 10 mii de locatari din zonă au fost evacuați. În același timp, serviciul de presă al Ministerului Apărării al Ucrainei raportează că, de la ora 7 dimineața, intensitatea exploziilor este de 2-3 explozii pe secundă.

Procuratura militară a inițiat o cauză penală în temeiul articolului „neglijență”. Potrivit informațiilor Ministerului Apărării deocamdată nu au fost înregistrate victime printre personalul militar, muncitorii Forțelor Armate ale Ucrainei și populația locală, fiind specificate doar pierderi materiale.