Sectorul Ciocana a împlinit azi 30 de ani!

Sectorul Ciocana al municipiului Chișinău a împlinit azi 30 de ani, fiind întemeiat ca unitate administrativ-teritorială pe 13 august 1985. Ciocana este cel mai estic sector al orașului, fapt consemnat și prin motoul său poetic ”Soarele când își deschide geana, el vede mai întâi Ciocana”.

În prezent, sectorul are o populație de aproximativ 120 de mii de locuitori și o suprafață de 148 km2. În componența Ciocanei intră și suburbiile Vadul lui Vodă, Colonița, Tohatin, Bubuieci, Budești și Cruzești.

Ciocana este unul din cele mai industrializate sectoare ale Chișinăului, aici fiind concentrate câteva din cele mai importante fabrici și uzine din întreaga țară: SA ”Vismos” (combinat de vinuri spumante și de marcă), SA “Tutun-CTC”, Combinatul materialelor de construcție SA ”Macon”, ÎS ”Fabrica de sticlă din Chișinău”, ÎM ”Resan”, SA ”Glass Container Company”, SA ”CET-2” (principalul producător și furnizor de energie electrică și termică), SA ”Farmaco”, ÎM ”Efes Vitanta Moldova Brewery”, SA ”Moldovahidromaș”, Compania “Coca-Cola,” SA ”Incomaș”, SA ”Combinatul de carton Chișinău”, etc.

Pe de altă parte, Ciocana are și una din cele mari zone verzi din capitală: pădurea-parc Râșcani-Ciocana.

În genere, sectorul este cel mai bine cunoscut pentru cântectul formației Gândul Mâței ”La Ciocana”:

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.