‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova importă 8% de făină din totalul exportat de Ucraina

Moldova importă 8% de făină din totalul exportat de Ucraina

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Moldova este unul dintre principalii importatori de făină ucraineană, iar în ultimele sezoane a cumpărat aproximativ 8% din totalul exportat de făină din Ucraina. Afirmaţia a fost făcută de șeful serviciului de proiecte de afaceri al Agenției APK-Inform și directorul Asociației Fabricilor de Făină din Ucraina, Rodion Râbcinschii, scrie Apk-inform.

În același timp, expertul a remarcat că, în ciuda tendințelor generale descendente în exportul de făină ucraineană, livrările către Moldova sunt în creștere. Deci, la sfârșitul anului 2017-2018 volumul de aprovizionare a ajuns la 34,4 mii de tone, ceea ce este cu 3% mai mult decât în anul 2016-2017, când a fost înregistrată cantitatea de 33,2 mii de tone. La începutul noului sezon (iulie-august), în Moldova au fost livrate deja 6,4 mii de tone de făină ucraineană, cu 17% mai mult decât în aceeaşi perioadă a sezonului precedent, când a fost importat 5,5 mii de tone.

Pe lângă făină, Moldova importă activ şi alte produse obţinute la prelucrarea cerealelor, cum ar fi malțul și crupele. La sfârșitul anului 2017-2018, exportul de malț ucrainean în Moldova a depășit 14,5 mii de tone, ceea ce reprezintă cu 16% mai mult decât în sezonul precedent – 12,6 mii de tone. Însă exportul de crupe a scăzut, ajungând la 4,5 mii tone în 2017-2018, comparativ cu 5,0 mii de tone în sezonul precedent.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›