Ministrul olandez de Externe, către omologul său român: Valorile Europei trebuie să fie axate pe drepturile omului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Afacerilor Externe al Olandei, Stef Blok, a declarat luni, în urma întâlnirii cu omologul român, Teodor Meleşcanu, că țara sa susține prioritățile pe care și le-a stabilit România pentru perioada în care va deține președinția Consiliului UE, în vederea promovării valorilor Uniunii Europene, și a subliniat totodată că aceste valori trebuie să fie axate pe drepturile omului.

Ministrul olandez a remarcat că ţara noastră va prelua preşedinţia Consiliului UE într-un „moment important în Europa şi la nivel global”, menţionând în acest sens: Brexit, migraţia, negocierile cu privire la cadrul financiar multianual, alegerile pentru Parlamentul European şi alcătuirea unei noi Comisii Europene.

„Deci, un moment important pentru România şi pentru Uniunea Europeană. Olanda are încredere că România se va angaja să contribuie în timpul preşedinţiei la tot ce va fi necesar. Una dintre priorităţile preşedinţiei, bineînţeles, se referă la valorile Uniunii Europene. Olanda susţine aceste priorităţi, priorităţile legate de statul de drept. Trebuie să respectăm aceste valori pentru Europa şi pentru toate ţările membre. Olanda va sprijini toate aceste iniţiative, însă în acelaşi timp valorile Europei trebuie să fie axate pe drepturile omului. Să respectăm aceleaşi drepturi pentru toată lumea. Trebuie să garantăm drepturi egale pentru comunităţile din România”, a arătat Stef Blok, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul MAE.

Stef Blok a apreciat că vizita sa reprezintă o ocazie excelentă pentru a intensifica dialogul politic şi a consolida relaţiile economice. În acest sens, el a remarcat faptul că schimburile comerciale au crescut cu 15% în ultimii ani.

„Există posibilitatea unui schimb mult mai amplu. În plus, vom lucra împreună în domeniul apărării şi securităţii, ca aliaţi NATO. (…) Sunt fericit că România susţine iniţiativa Olandei de a spori prezenţa militară în Europa”, a mai spus el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...