Moldova are, în premieră, un atașat militar în Statele Unite

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Apărării a detașat, în premieră, un atașat militar în Statele Unite ale Americii. Decizia a fost luată de conducerea instituției în scopul promovării dialogului strategic pe dimensiunea de apărare dintre Republica Moldova și SUA.

Diplomatul militar, colonel Vitalie Micov, va fi responsabil de asigurarea unei cooperări eficiente dintre structurile de apărare ale celor două țări, identificarea unor noi oportunități de dezvoltare și îmbunătățire a parteneriatului dintre Armata Naţională a Republicii Moldova şi Forţele Armate ale SUA.

Ministrul Apărării Eugen Sturza s-a întâlnit cu ataşatul militar înainte de detaşarea acestuia la Washington şi i-a urat succes în exercitarea mandatului. Eugen Sturza a menţionat că SUA sunt un partener strategic pentru Republica Moldova, iar consolidarea relaţiei de cooperare pe segment militar reprezintă o prioritate pentru Ministerul Apărării.

„Experienţa vastă pe care aţi acumulat-o în structurile de comandă ale Armatei Naţionale şi studiile pe care le aveţi, inclusiv în SUA, vă vor ajuta să instituiţi o comunicare eficientă cu partenerii americani, comunicare care se va materializa prin proiecte şi iniţiative noi benefice pentru ambele armate”, i-a spus ministrul Apărării colonelului Micov.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...