18:08:00 19.04.2024
Stiri

Lupu, Șupac, Batrâncea, Ghilețchi și Apostol reprezintă Parlamentul R. Moldova la sesiunea de toamnă a APCE

Politică 08.10.2018 12:38 Vizualizări1052 Autor: Ziarul National
Lupu, Șupac, Batrâncea, Ghilețchi și Apostol reprezintă Parlamentul R. Moldova la sesiunea de toamnă a APCE


O delegație a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de democratul Marian Lupu, participă la sesiunea de toamnă a APCE, eveniment ce are loc la Strasbourg, în perioada 8-12 octombrie curent.

Din componența delegației fac parte vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi, deputații Inna Șupac, Ion Apostol și Vlad Batrâncea.

Astăzi, în prima zi a sesiunii, va fi anunțat câștigătorul Premiului pentru drepturile omului „Václav Havel”, ediția 2018, transmite Serviciul de presă al Parlamentului.

Pe parcursul sesiunii, APCE va organiza o dezbatere privind finanțarea externă a islamului în Europa și radicalizarea comunităților de migranți și diasporă. Discuțiile din plen se vor mai referi la accesul statelor membre la instituțiile Consiliului Europei și ale Organizației Națiunilor Unite care monitorizează respectarea drepturilor omului.

Alte subiecte incluse pe ordinea de zi vizează alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate din Turcia, tratamentul minorilor palestinieni în sistemul justiției israeliene, migrația din perspectivă de gen, reunificarea familiilor în statele membre APCE și egalitatea în viața privată indiferent de orientarea sexuală. Plenul APCE va mai supune dezbaterilor subiectele privind securitatea nucleară și securitatea în Europa, precum și accidentul aviatic de la Smolensk din 2010, când s-a prăbușit avionul Tupolev-154M, care transporta delegația oficială poloneză.

În perioada desfășurării sesiunii APCE, președintele delegației Parlamentului la APCE, Marian Lupu va avea întrevederi cu Secretarul Comisiei de la Veneția, Thomas Markert, cu șeful Directoratului Afaceri Politice al Consiliului Europei, Alexandre Guessel, dar și cu alți oficiali.

De asemenea, membrii delegației Parlamentului s-au înscris pentru luări de cuvânt la o serie de subiecte de interes din agenda sesiunii APCE. Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi va adresa întrebări Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, și ministrului Afacerilor Externe al Croației, președinta Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md